Okulumuzun Tarihçesi

28.02.2016 1442

 

        Okulumuz Cumhuriyetimizin kuruluşuyla beraber (1923) beldemizde Eğitim-öğretime "İlk Mektepleri" adını açılmıştır. Türkiye Cumhuriyetimiz ile yaşıttır.Okul binası olarak ilk yıllar 1923-1935 arası halkımızın yaptırdığı tek derslikli köy odalarında eğitim öğretimini sürdürmüştür.1935 yılında Merkez İlkokulu adını almıştır.1944 yılında ilçemizin batısında bulunan halkımızın Osman dede diye bildiği bölgemizin de adını aldığı (Kar'i Pazarı) Okuma pazarı Cuma günleri halk pazarının kurulduğu yer olan medrese binası yıkılarak, yapı taşlarından Sultan Beyazıt Mahallesi Sakarcaören yolu üzerinde planlı okul binası yapılmıştır. 1969 yılında bu taş bina yıkılarak yerine tek katlı Amerikan tipi denilen betonarme beton tavanlı derslikler yapılmıştır.1988 yılında Cem Sultan Mahallesinde Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından yaptırılan halen eğitim öğretime devam ettiğimiz 12 derslikli kaloriferli iki katlı binamızda eğitim öğretime devam etmekteyiz.1997 yılında zorunlu eğitimin 8 yıla çıkaraımasıyla 62 yıllık adı olan Merkez İlkokulu 1997 yılında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Orta Atatürk İlköğretim Okulu" olarak değiştirilmiştir.Derslik ve şube sayımız 2001 yılında bahçemize yapılan Adra Vakfı İlköğretim okuluna 1-8 arası birer şubemiz aktarılarak 18 olan şubemiz 2 anasınıfı şubesi ile 10 şubeye inmiştir. 11 Nisan 2012 yılında resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 4+4+4  eğitim öğretim mecburi yasası ile okulumuzun adı  "Orta Atatürk Ortaokulu" olarak değiştirilmiştir.

 

1923-2007 tarihleri arasında okulumuzdan 2564 öğrenci mezun olmuştur.Mezunlarımız arasında doktor,avukat,mühendis,öğretmen,subay,sporcu mevcuttur.

 

Orta Atatürk Ortaokulu Cumhuriyetimizle yaşıt oluşu nedeniyle kökleri derinlerde asırlık çınarlar gibi "Türk milli Eğitiminin Amaçları" doğrultusunda, çağdaş uygarlık yolunda sonsuzluğa uzanan çizgide eğitim öğretini sürdürmektedir.

Bölgemizin deprem kuşağında yer alması ve Orta Atatürk Ortaokulu'nun bina durumu eğitim öğretim koşullarına uyum sağlayamaması sebebiyle 2019 yılında okula güçlendirme kararı alınmış ardından hayırsever bey Hayrettin ÜNAL vasıtasıyla Orta Atatürk Ortaokulu tamamen yıkılmış yerine kıymetli anne ve babalarının ismi okulumuza verilmiş olup 2022 yılı Haziran Ayında İsmail Nazire ÜNAL Ortaokulu'nun açılışı yapılmıştır.